Wollegras

Geniet van pure gerechten, kom tot rust in een eigentijds, natuurlijk interieur of verras je gasten met een geweldig feest.

Sinds 2018 zijn wij, Ilse en Daniek, de trotse eigenaars van restaurant Wollegras. Je vindt ons restaurant aan de rand van het prachtige natuurgebied Bargerveen, naast de grootste schaapskooi van Nederland, in het mooie Drenthe. Je kunt op elk moment van de dag langskomen voor een heerlijke specialty koffie, een goed glas wijn of een verrassende cocktail. Geniet van een uitgebreide lunch of ontspannen borrel met smakelijke hapjes. Bij Wollegras kan het allemaal!

Dankzij de grote glaspartijen in het restaurant kun je ook van binnenuit volop genieten van het weidse landschap. Je zit dus echt op de eerste rij wanneer de schapen en runderen terugkeren naar de schaapskooi.

Reserveren is mogelijk via onze online boekingsservice. Op de dag zelf kun je ook bellen om de beschikbaarheid te controleren.

Restaurant Wollegras
Ambachtsweg 5
7765BX Weiteveen

info@restaurantwollegras.nl
Groepsaanvraag via aanvragen@restaurantwollegras.nl

NL81RABO0329592181

Ontmoet het team

Mirian Pol

Gelukkig werkt Mirian nu fulltime bij ons. Ze heeft de overstap gemaakt van de bar naar de keuken en zet zich met veel liefde in voor het bereiden van al onze lunchgerechten. Haar positieve instelling en aanstekelijke humor maken haar een waardevolle aanwinst voor ons team.

Femke Horsthuis

Wanneer er bij Wollegras speciale gelegenheden zijn, staat Femke paraat om de gasten een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Ze straalt positieve energie uit en weet met haar sprankelende persoonlijkheid een warme en gastvrije sfeer te creëren. Haar aanwezigheid alleen al zorgt ervoor dat mensen zich direct op hun gemak voelen.

Femke heeft niet alleen een passie voor het werk in de horeca, maar ook een vaste baan bij de Rabobank. Desondanks is ze altijd bereid om bij te springen bij Wollegras wanneer haar hulp nodig is. Haar toewijding en flexibiliteit zijn bewonderenswaardig en laten zien hoeveel ze geeft om het succes van Wollegras

Vincent Jagt

Vincent is een onschatbare kracht in de keuken. Zijn reis begon bij de Theetuin, en sindsdien heeft hij zich ontwikkeld tot een sociale en vaardige teamspeler bij Wollegras. Naast zijn uitmuntende werk in de keuken, valt Vincent op door zijn warme interacties met anderen.

Bryan Pagters

Ondanks zijn jonge leeftijd begrijpt Bryan de waarde van flexibiliteit en teamwerk. Hij heeft een scherp oog voor wat er gaande is in het restaurant en aarzelt niet om te helpen waar hij kan. Of het nu gaat om het opnemen van bestellingen, serveren van gerechten, of het schoonmaken van servies in de spoelkeuken, Bryan staat altijd paraat.

Iris Hoonakker

Op vrijdagen is Iris onze bakheldin, de geur van versgebakken taarten en koeken vult de lucht terwijl ze zich met hart en ziel wijdt aan haar passie. Haar liefde voor bakken is ongeëvenaard, en haar creaties zijn ware kunstwerken die niet alleen onze smaakpapillen verwennen, maar ook onze harten veroveren.

Ilse Hoogland

Ilse, mede-eigenaar en kracht achter de schermen, is een essentiële speler in het succes van het bedrijf. Hoewel ze niet altijd in de schijnwerpers staat, speelt ze een cruciale rol bij het creëren van de algehele ervaring en uitstraling van de zaak. Met haar oog voor detail en haar passie voor esthetiek heeft ze de inrichting van de ruimte volledig naar haar hand gezet.

Daniek Hoogland

Daniek, de mede-eigenaar en het creatieve brein achter zowel de keuken als de bar, brengt een unieke en innovatieve flair in het bedrijf. Met haar grenzeloze verbeeldingskracht en passie voor culinaire en mixologische creaties, heeft Daniek een onuitwisbare stempel gedrukt op het menu en de drankselectie.

1/7
 • Mirian Pol

  Medewerker keuken

 • Femke Horsthuis

  Gastvrouw

 • Vincent Jagt

  Medewerker spoelkeuken

 • Bryan Pagters

  Medewerker spoelkeuken & bediening

 • Iris Hoonakker

  Bakheldin

 • Ilse Hoogland

  Mede eigenaar

 • Daniek Hoogland

  Chef en mede eigenaar

Wollegras in beeld

1/31

Processed with VSCO with al1 preset

Wollegras in je mailbox

Altijd als eerste op de hoogte van leuke acties, nieuwtjes en events