Over restaurant Wollegras

U vindt ons restaurant aan de rand van het natuurgebied Bargerveen en naast de grootste schaapskooi van Nederland, in het mooie Drenthe.

Doordat het restaurant grotendeels voorzien is van glas, kunt ook van binnenuit zeer mooi genieten van het weidse landschap. Wanneer de schapen en runderen terugkeren naar de schaapskooi, zit u bij Wollegras dus echt op de eerste rang. En u mag ook op het uitzichtpunt bovenop het dak gaan staan, het uitzicht is dan echt helemaal buitengewoon fenomenaal!

Natuurlijk hoort bij deze prachtige ambiance ook een keuken, welke past bij het landschap en de natuur van Bargerveen. Daarom wordt er door Daniek en haar team ook doelbewust gekozen voor lekkere verse ingrediënten en heerlijke streekproducten.

Uiteraard kunt u hier heerlijk lunchen, culinair dineren, gezellig borrelen of inspirerend vergaderen. Maar ook juist voor de mensen die gewoon een lekker kopje koffie willen genieten op een mooie plek, is dit ook een bijzonder aangename locatie.

Ontmoet het team

Manon Andrik

Ilse Hoogland

Irma van Wieren

Irma werkt hard, staat voor iedereen klaar en zelden is haar iets te gek. Een onmisbare kracht binnen ons team! Haar antwoord op de vraag wat ze leuk vindt aan het werk bij Wollegras is: “Bij Wollegras heb ik veel plezier in het concept , de locatie en de gasten die ons bezoeken. Het liefst sta ik achter de bar de leukste cocktails voor gasten te maken.”

Max de Jong

Daniek Hoogland

Jeffrey Wanders

Jeffrey maakt het de gasten graag naar hun zin, houdt van drukte/gezelligheid en is daarnaast graag creatief bezig. Al deze dingen kan hij kwijt in zijn werk bij Wollegras, wat hij dan ook met veel passie doet! Hij volgt de opleiding Manager/Ondernemer Horeca. Naast dat jullie het hem veelvuldig zien in de bediening tijdens het diner, is hij achter de schermen ook erg actief met het maken van foto’s, het bijhouden van Social Media en de nieuwsbrieven.

Brian Joersen

Sinds iets meer dan een jaar werkt Brian bij Wollegras. Hij zorgt bijna dagelijks voor alle lekkere lunch gerechten en zorgt voor een goeie sfeer in de keuken. We vroegen om een leuke uitspraak en zijn antwoord was: Ik ben Brian. Tja dat is Brian he..

1/7
 • Manon Andrik

  Hoofd bediening

 • Ilse Hoogland

  Mede eigenaar

 • Irma van Wieren

  Medewerker bediening

 • Max de Jong

  Chef Patisserie

 • Daniek Hoogland

  Chef & Mede eigenaar

 • Jeffrey Wanders

  Medewerker bediening

 • Brian Joersen

  Kok

Wollegras in beeld

1/16

Genieten van een heerlijk wijntje op ons terras.

Wollegras in je mailbox

Altijd als eerste op de hoogte van leuke acties, nieuwtjes en events